Coachen vanuit de positieve psychologie

Coachen vanuit de positieve psychologie. Hoe je gedrag leert begrijpen en beïnvloeden, Mensen lopen om tal van redenen vast in hun werk: hun nieuwe functie is niet wat ze ervan hadden verwacht, ze hebben een moeizame relatie met collega’s of ze twijfelen of een andere baan niet beter bij hen past. Als gevolg van deze wrijving voelen zij zich soms lusteloos, zijn ze moeilijk te motiveren en is het voor hen lastig om zich op hun werkzaamheden te concentreren. En zo ontstaan vervelende situaties waar ze niet altijd alleen uitkomen.

Als coach bied je hulp om het functioneren van deze mensen te verbeteren, zowel persoonlijk als professioneel. Om dat succesvol te kunnen doen, is een psychologische gereedschapskist een essentieel hulpmiddel. Positieve psychologie fungeert daarbij als leidraad: de talenten en kwaliteiten van je cliënt vormen het uitgangspunt voor verdere ontwikkeling. Zo zorg jij als coach dat je cliënt het beste uit zichzelf haalt.

‘Coachen vanuit de positieve psychologie’ laat je de essentie zien van het begeleiden van cliënten: het begrijpen en positief beïnvloeden van gedrag. Auteur Manon Bongers helpt je jouw cliënten te begeleiden naar een optimaal persoonlijk en professioneel leven.

– Leer coachen aan de hand van concepten uit de positieve psychologie.
– Elk hoofdstuk sluit af met een opdracht uit de dagelijkse coachpraktijk.

Interessant?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.