Excel is uitermate geschikt om zaken te organiseren en structureren. Excel leent zich onder andere uitstekend om je te helpen om je financiën te beheersen. Het is in meerdere opzichten belangrijk om inzicht in de eigen financiële situatie te hebben. Het Excel sjabloon Vermogensontwikkeling helpt je de ontwikkeling van je vermogen te beheersen in Excel.

Vermogensontwikkeling sjabloon
Vermogensontwikkeling

Weten hoe je vermogen zich ontwikkeld

Het is uitermate belangrijk om je financiën te beheersen. Veel mensen hebben geen goed beeld wat men per saldo het bezit of hoe groot schulden zijn. Dat is zonde. Inzicht in de ontwikkeling van je vermogen zorgt ervoor dat je jezelf financieel zelfverzekerd voelt. Het geeft rust en draagt bij aan je welzijn. Het helpt je om te voorkomen dat je schulden op bouwt en zorgt dat je weloverwogen en verantwoord uitgaven kunt doen. Goed inzicht in de ontwikkeling van je vermogen helpt je om op tijd bij te sturen.

Excel sjabloon vermogensontwikkeling

Ons Excel sjabloon vermogensontwikkeling helpt je om grip te krijgen op je financiële situatie door je inzicht te geven in de samenstelling van je vermogen. Door periodiek de waarde van de verschillende vermogenscomponenten vast te leggen zie je uit welke bestanddelen het vermogen is opgebouwd. Daarnaast zie je eenvoudig hoe bezittingen en schulden zich in de loop van de tijd ontwikkelen ten opzichte van het beginvermogen en ten opzichte van de afgelopen periode. Het sjabloon werkt heel eenvoudig.

Periodiek invullen van vermogensmutaties

Vul periodiek, bijvoorbeeld op de eerste dag van iedere maand, de waarde van de vermogenscomponenten op dat moment in.

Bezettingen en schulden bij houden in Excel
  • Geef de kolomkopjes een gewenste naam, zoals bijvoorbeeld bankrekening x
  • Vul in de eerste kolom de begindatum van de periode in, bijvoorbeeld 01-01-2021
  • Vul achter de datum de bedragen in per vermogenscomponent. Bezittingen moeten positief genoteerd worden en schulden negatief (-).

Het model rekent automatisch het totaal van bezittingen en schulden uit. Ook wordt automatisch het dashboard boven in het scherm bijgewerkt met:

  • Het actuele (meest recente) saldo
  • De toename/ afname ten opzichte van de eerste periode
  • De toename/ afname ten opzichte van de vorige periode
Inzicht in je bezittingen en schulden

Het sjabloon Vermogensontwikkeling helpt je de ontwikkeling van je vermogen te beheersen in Excel

Door het model consequent in te vullen heb je altijd inzicht in de samenstelling -en ontwikkeling van je vermogen. Het Excel sjabloon Vermogensontwikkeling helpt je de ontwikkeling van je vermogen te beheersen in Excel. Je kunt het sjabloon naar eigen behoeften uitbreiden en aanpassen en werkt op alle versies van Excel. Zowel handig als leerzaam.

Je kunt het het Excel sjabloon vermogensontwikkeling hier vinden

Succes met Excelleren!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.