De weg naar financiële vrijheid

De weg naar financiële vrijheid. Playing with FIRE (Financial Independence, Retire Early), Financieel onafhankelijk zijn en vroeg met pensioen gaan. Dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Maak kennis met het fascinerende fenomeen FIRE, dat staat voor ‘financial independence retire early,’, oftewel ‘financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken’. In het boek De weg naar financiële vrijheid leer je er alles over.

FIRE is een groeiende gemeenschap van allerlei typen mensen met heel uiteenlopende inkomensniveaus, die zich hebben toegelegd op een leven van voortvarende bezuinigingen en goedkope beleggingsmethoden, met het doel de controle over hun financiën terug te krijgen en hun kostbaarste middel, tijd, terug te kopen. Het einddoel is ‘FIRE’ bereiken, de toestand waarin je genoeg passief inkomen hebt om niet te hoeven werken om in je levensonderhoud te kunnen voorzien.

In het nieuwe boek van Scott Rieckens, De weg naar financiële vrijheid, wordt de FIRE-beweging uitgebreid besproken. Vol met inspirerende casestudy’s en duidelijk advies volgt dit boek de reis om het enige te verwerven dat voor geld niet te koop is: een eenvoudiger – en gelukkiger – leven.

Renée Lamboo is oprichtster van PorteRenee.nl, het grootste onafhankelijke personal finance platform van Nederland en schreef het voorwoord van het boek. ‘FIRE veranderde mijn leven. Ik ontdekte dat ik er zelf voor kan zorgen dat ik oneindige vrijheid krijg. Alleen maar door structureel anders met mijn eigen geld om te gaan. Iedereen moet dit weten: Je hebt een keuze!’, aldus Renée.

Interessant?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.