Handboek communicatiestrategie

Handboek communicatiestrategie. Agile methode voor strategieontwikkeling, Hoe ontwikkel je eenvoudig een communicatiestrategie? In het Handboek Communicatiestrategie legt Betteke van Ruler de methode van het Strategisch Communicatie Frame stap voor stap uit en laat zien hoe je het in praktijk kunt toepassen. Zij gebruikt daarbij veel theorieën, modellen en tips uit marketing, management, strategie en uiteraard communicatie.

Niemand zit meer te wachten op dikke rapporten of eindeloze reeksen slides met mooie plannen. Maar ook niet op iemand die maar gewoon wat doet. Het Strategische Communicatie Frame is een simpele methode om een communicatiestrategie te ontwikkelen op 1 A4.
Een strategie helpt je om te bepalen wat je waarom voor elkaar moet krijgen en wat je daarvoor moet doen met wie. Het goede doen, dat wat echt waarde toevoegt, en dat goed doen, keuzes maken en focus aanbrengen, daar draait het om bij strategie. Het Frame dwingt je om voortdurend na te denken hoe communicatie maximaal kan bijdragen aan die strategische keuzes in de organisatie. Niets meer maar ook niets minder.

Het Frame is een methode met acht bouwstenen. In dit boek worden de bouwstenen uitvoerig uitgewerkt met daarbij steeds in ieder hoofdstuk:
– Een handige checklist om de bouwsteen in te vullen
– Theorieën, modellen, tips en voorbeelden die daarbij helpen
– Een voorbeeldcase hoe een communicatiestrategie stap voor stap wordt opgebouwd
– Tips van professionals uit hun dagelijkse praktijk

Het Frame heeft zich in de communicatiepraktijk inmiddels bewezen en wordt op veel afdelingen gebruikt. Dit boek is een methodische verdieping van het eerdere boek dat Betteke van Ruler over deze methode schreef samen met Frank Körver, Het Strategisch Communicatie Frame.

Dit boek helpt de lezer om de bouwstenen van het Strategisch Communicatie Frame stapsgewijs toe te passen voor een organisatie of opdrachtgever of voor studiedoeleinden en is geschreven voor communicatiestudenten en iedereen die meer strategisch wil werken.

Interessant?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.