Het derivatendrama

Het derivatendrama. Hoe woningcorporatie VESTIA verzeild raakte in een van de grootste speculatieschandalen ter wereld, Onder leiding van Erik Staal groeit Vestia, het voormalig Gemeentelijk Woningbedrijf Den Haag, in korte tijd uit tot de grootste en meest ambitieuze woningcorporatie van Nederland. Omvangrijke herstructureringen, de bouw van complexe Vinex-wijken, overnames en noodlijdende branchegenoten: niets gaat de zonnekoning va de corporatiewereld te ver. Zijn ster rijst tot ongekende hoogte.

Eind 2011 komt aan dit sprookje abrupt een einde. Mede door fraude met ingewikkelde financiële producten (derivaten) raakt Vestia verzeild in een van de grootste speculatieschandalen ter wereld. Alleen dankzij een ingrijpende reddingsoperatie blijft de volkshuisvester overeind. Waar is het smeergeld gebleven? Wie waren de mensen achter dit schandaal? En: wat heeft hen bewogen?

Op basis van uitbreide research en gesprekken met tientallen betrokkenen, onder wie enkele hoofdrolspelers, beschrijft journalist Jan Smit hoe en waarom een semie-overheidsorganisatie naar de rand van de afgrond werd gedreven.

Interessant?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.