Uit het goede hout gesneden - De enerverende stap van manager naar bestuurder

Uit het goede hout gesneden – De enerverende stap van manager naar bestuurder. , Uit het goede hout gesneden helpt ervaren managers om te bepalen of ze de ambitie en de competenties hebben om een succesvolle bestuurder te worden. Dit boek neemt je mee in de krachten en machten die in de bestuurskamer spelen. Het beschrijft helder de dilemma’s die iedere bestuurder zal moeten hanteren, en de bestuurlijke competenties die daarvoor nodig zijn. ‘Besturen’ is een spectaculair vak, dat bol staat van schijnwerpers, spanningen, succes en survival.

Welke uitdagingen kom je tegen in de bestuurskamer? En hoe zorg je dat je daar tegen bent opgewassen? ‘Uit het goede hout gesneden’ bundelt meer dan 35 jaren intensieve ervaring in meer dan 150 bestuurskamers in bij na
alle sectoren in Nederland. Het boek blij kt een welkome gids te zijn voor zowel aankomende als zittende bestuurders. En voor hun toezichthouders.

Bestuursadviseur Hanke Lange heeft veel gepubliceerd op het boeiende terrein van bestuur en leiderschap. Hij is ook toezichthouder en als docent verbonden aan meerdere universitaire leergangen.

“Gelukkig hebben we nog Rijnlandse denkers zoals Hanke Lange die in dit boek integere no-nonsense adviezen geeft, waarmee bestuurders hun functioneren verder kunnen verbeteren. Dertig jaar ervaring in vele bestuurskamers heeft het Hanke mogelijk gemaakt de eendimensionale MBA aanpak
te ontstijgen, om vervolgens met aandacht voor context en dilemma’s, genuanceerde aanbevelingen te kunnen doen. Op basis van dit boek mag Lange met recht beschouwd worden als een van de grondleggers van wat we ‘bestuurderskunde’ zouden kunnen noemen. ‘Uit het goede hout gesneden’ is een onmisbaar boek voor iedere Nederlandse bestuurder en voor hen die het willen worden.” – Mathieu Weggeman, hoogleraar Organisatiekunde aan de TU Eindhoven en bestuursadviseur.

“Een modern en praktisch boek over bestuurlijk leiderschap. Een insteek die aansluit bij de tijdgeest en bij wat onze ondernemingen nodig hebben: bestuurders die een balans vinden tussen richting geven en ruimte bieden, tussen hoge eisen stellen en rugdekking geven, tussen dienen en sturen. Hanke Lange beschrijft prachtig hoe de moderne bestuurder haar/zijn weg kan vinden te midden van alle krachten en machten die in de bestuurskamer samenkomen.” – Bianca Seekles, statutair directeur van de ontwikkelaar/bouwer ERA Contour, onderdeel van techniek, bouw en infra concern TBI.

Interessant?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.