Veranderen met Appreciative Inquiry

Veranderen met Appreciative Inquiry. Waarderend actieonderzoek in de praktijk, Veranderen met appreciative inquiry is een uniek antwoord op de vraag hoe met de complexe verandervraagstukken van deze tijd om te gaan. Een onmisbaar boek voor verantwoord veranderen in de praktijk van alledag, mét in plaats van vóór mensen.

Appreciative inquiry is een filosofie en methode die door waarderend onderzoeken zichtbaar maakt wat mensen belangrijk vinden en wensen voor de toekomst. Een waardegedreven, verbindende en actiegerichte veranderaanpak die duurzame resultaten oplevert, doordat mensen op verantwoorde wijze gestalte aan verandering geven.

Veranderen met appreciative inquiry reikt de ingrediënten aan voor het ontwerpen, uitvoeren en begeleiden van een creatief veranderproces. Met transparantie, betrokkenheid en hoogwaardige interactie als de belangrijkste bouwstenen. Passend bij de eisen van deze tijd, waarin vaak geen eenvoudige antwoorden voorhanden zijn.

Veranderen met appreciative inquiry is:
– een doe-boek met praktijkvoorbeelden, oefeningen, checklists en een heldere uitleg van de principes en het onderzoeksproces van appreciative inquiry.
– een vernieuwend boek dat ingaat op thema’s die bij verandering spelen, zoals een waarderende grondhouding, generatief veranderen, kwaliteit van interactie en kritisch waarderend onderzoeken.
– een ethisch boek. Veranderen is mensenwerk. Daarom gaat dit boek verder dan een functionele kijk op veranderen en nodigt het de lezer uit stil te staan bij de consequenties van verandering

Voor wie is Veranderen met appreciative inquiry geschreven?
Veranderen met appreciative inquiry is geschreven voor veranderaars, coaches, adviseurs, opleiders, managers en studenten die op onderzoekende en waarderende wijze vernieuwing en verandering in organisaties en samenleving willen vormgeven.

Robbert Masselink, Jeannette de Haan, Nathalie Hugenholtz, Marco van Rossum en Robert Paul Schwippert zijn ervaren organisatieadviseurs, onderzoekers en coaches die verantwoord veranderen in bedrijven, organisaties en netwerken nastreven. Samen vormen zij het AI Gilde.

Daarnaast hebben verschillende bedrijven, managers en collega-professionals een waardevolle bijdrage geleverd aan dit boek door vanuit eigen ervaringen een verhaal over appreciative inquiry te vertellen. Met dank aan: Gabriël Anthonio, Els Deenen en Elze Roza, Kathelijne Drenth, Manou van Eerten, Fenny van Es-Radhakishun, Eric Hendriks, Paulien Haakma , Thijs Homan, Joep C. de Jong, Barbara van Kesteren, Elly de Lange, Chris ’t Mannetje, Paul ’t Mannetje, Ot Meijers, Mirko Opdam, Hélène Oostdijk, Michael Oppatja, José Otte, Marieke te Plate, Cora Rijerse, Jacco van Uden, Gerdien Vegter en Danielle Zandee.

Interessant?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.