Power BI is een krachtige en professionele Business Intelligence oplossing. Daarnaast is Power BI zeer toegankelijk en je kunt er gratis mee aan de slag. Je hoeft geen IT specialist te zijn om ermee te leren werken. Wil je data kunnen transformeren in prachtig gevisualiseerde inzichten dan is Power BI een fantastisch middel.

Power BI

Wat is Business Intelligence

Wat bedoelen we eigenlijk met Business Intelligence. Business Intelligence gaat om het omzetten van gegevens naar informatie. Deze informatie moet de gebruiker inzicht en kennis verschaffen. Inzicht en kennis moet vervolgens aanzetten tot besluitvorming en geeft een voorsprong ten opzichte van de concurrentie. Bijvoorbeeld om de kosten te beheersen, koopgedrag te voorspellen, of het ziekteverzuim te meten. De hoeveelheid data groeit exponentieel (zowel binnen bedrijven als daarbuiten). Ook is data vaak vrij beschikbaar en de opslagcapaciteit vormt een steeds minder grote belemmering. Wanneer je handig met data om kunt gaan ben je in staat om waarde te creëren. Daarom is er veel vraag naar mensen die deze vaardigheid bezitten.

Wat is Power BI

Power BI bestaat uit een verzameling tools uit de stal van Microsoft. Met behulp van Power BI kan uit verschillende bronnen data ontsloten worden. Vervolgens kan deze data worden gebruikt om analyses te maken en, mooi gevisualiseerd, inzicht gegeven worden. Power BI is een gereedschap en geen doel op zich. Je zult zelf nog steeds moeten bedenken welke waardevolle inzichten uit de data verkregen kunnen worden en hoe dit zo toegankelijk mogelijk aan de gebruiker te presenteren. Overigens biedt Microsoft in Power BI ook in toenemende mate kunstmatige intelligentie waardoor Power BI zelf ook al handige suggesties kan doen op basis van de beschikbare dataset.

Beginnen met Power BI

Om met Power BI te beginnen moet je eerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.