Wat is Excel?

Wat is Excel? Microsoft Excel is een computerprogramma en onderdeel van Microsoft Office, waar ook Word, Outlook en Powerpoint onderdeel van uit maken. Mirosoft Excel is een van de meest gebruikte computerprogramma’s ter wereld. Excel wordt al jaren door miljoenen mensen dagelijks toegepast voor zowel privé gebruik als zakelijke doeleinden. Toch worden de mogelijkheden van Excel nog lang niet door iedereen benut en dat is zonde.

Op de arbeidsmarkt is Excel kennis vaak een voorwaarde omdat Excel in de meeste kantooromgevingen de standaard is.

Excel leren om te organiseren, beheersen en excelleren

Excel is in de basis een rekenprogramma en neemt daarbij (financiële) berekeningen over van de gebruiker. Daarnaast biedt Excel de mogelijkheid grote hoeveelheden gegevens te structuren zodat deze geanalyseerd en gerapporteerd kunnen worden. Zodoende worden belangrijke inzichten verkregen op basis waarvan nieuwe plannen of acties tot stand komen. Beheersing van Microsoft Excel stelt je in staat om zaken te organiseren en (financieel) te beheersen. Zo zorg je dat je ‘in control’ bent.

Een kleine selectie van mogelijke toepassingen:

  • Boekhouding van een bedrijf
  • Huishoudboekje met daarin inzicht in de uitgaven per categorie
  • Rapportage en analyse van de meest verkochte producten in een periode
  • Urenverantwoording van een ZZP’er
  • Opstellen van een agenda of jaarkalender
  • Pensioenplanning
  • Berekening van effect versneld aflossen hypotheek

De mogelijkheden zijn werkelijk oneindig en grotendeels afhankelijk van het kennisniveau en de creativiteit van de gebruiker.

Excel is laagdrempelig en is dan ook door iedereen te leren. Met een korte introductie (online of klassikaal) kan men aan de slag en al heel snel tot spectaculaire resultaten komen.

Om met Excel te leren werken is het niet zinvol om te beginnen met het uitgebreid lezen van boeken. Ga na een korte introductie zo snel mogelijk aan de slag. Al doende leert men. Vrijwel zeker loopt zeker loop je ook tegen vraagstukken aan. Een antwoord op elk specifiek vraagstuk is altijd direct voorhanden op internet.

Door het oplossen van vraagstukken wordt automatisch en spelenderwijs het kennisniveau en plezier verder verhoogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.