Om efficiënt met Excel te werken is het van belang dat de werkbladen netjes en overzichtelijk zijn ingericht. Zeker naarmate de omvang en complexiteit van een Excel model toe neemt is het zeer raadzaam om tijd te besteden aan de inrichting en opmaak van je Excel model.

Wanneer anderen met het model moeten werken en beheren moet het Excel model toegankelijk en overdraagbaar zijn. Ook wanneer het Excel model complex is en een lange levensduur wordt beoogd is de opbouw enorm belangrijk.

De fundering van uw Excel model

In feite is het als de fundering tijdens het bouwen van een huis. Het huis kan nog zo geavanceerd en knap gebouwd zijn, als de fundering rammelt zal het huis op termijn onbewoonbaar zijn. Zo werkt dit ook voor (m.n. complexere) Excel modellen:

  • Excel – het gereedschap om het huis te bouwen
  • Excel werkblad inrichting en opmaak – de fundering
  • Excel werkblad inhoud – het huis

Zorg er dus voor dat de werkbladen een duidelijke inrichting en opmaak hebben.

Deze categorie gaat met name in op de mogelijkheden in Excel die kunnen hepen bij het inrichten en formatteren van je Excel model. Van het eenvoudig formatteren van getallen tot het verbergen van rijen en kolommen. Van het maken van een tabel tot algemene conventies met betrekking tot het inrichten van Excel werkbladen

Veel plezier met Excel leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.