Excel is een soort Zwitsers zakmes. Zo kan Excel je helpen om je financiën te beheersen. Het is belangrijk om inzicht in de eigen financiële situatie te hebben zoals je inkomsten en uitgaven. Het Excel sjabloon Begroting inkomsten & uitgaven helpt je de ontwikkeling om maandelijks je inkomsten en uitgaven te begroten deze te vergelijken met de werkelijke maandelijkse inkomsten en uitgaven. Maandelijks inkomsten en uitgaven begroten zorgt voor financieel overzicht.

Maandelijks inkomsten en uitgaven begroten voor financieel overzicht
Begroting inkomsten en uitgaven

Weten wat je maandelijks uit geeft

Het is uitermate belangrijk om je financiën te beheersen. Veel mensen hebben geen goed beeld wat er maandelijks binnenkomt en vooral wat er maandelijks wordt uitgegeven. Goed inzicht in inkomsten en uitgaven geeft rust. Het helpt je om bij te sturen. Geef je niet meer uit dan je ontvangt? Gaat je geld naar de juiste zaken? Kunnen kosten vermeden worden of kan er bijvoorbeeld bespaard worden op energie kosten? Er is veel te winnen, maar je zult er tijd in moeten steken en zorgen voor een gestructureerd inzicht.

Excel sjabloon Begroting inkomsten en uitgaven

Het Excel sjabloon Begroting inkomsten en uitgaven helpt je om dit gestructureerde inzicht te krijgen. Je legt maandelijks vóór het begin van de maand je inkomsten en uitgaven vast aan de hand van het bijgeleverde rekeningschema. Zodra de maand verstreken is leg je de werkelijke inkomsten en uitgaven vast en kun je deze vergelijken met de begroting. De werkelijke kosten van de afgelopen maand vormen weer de basis voor de begroting voor de volgende maand. Tip! Zorg dat je iedere maand minimaal 1 besparingsmaatregel bedenkt.

Periodiek invullen van inkomsten en uitgaven

Het sjabloon werkt heel eenvoudig. Allereerst vul je de periode en het jaar in waar de financiële gegevens betrekking op hebben.

Jaar en maand invullen

Vervolgens vul je voor de relevante inkomsten en uitgavensoorten de bedragen in. De begrote inkomsten en uitgaven vul je voor het begin van de maand in en de werkelijke inkomsten of kosten aan het eind van de maand. Tot slot geef je een korte omschrijving van de reden voor over -of onderschrijding van het budget óf je noteert een maatregel om de kosten de volgende maand te verlagen.

Maandelijks inkomsten en uitgaven begroten voor financieel overzicht

Op basis van het rekeningschema in het sjabloon worden alle visualisaties in het dashboard bovenin het scherm bijgewerkt.

Visualisatie inkomsten en uitgaven

Doormiddel van het in het sjabloon meegeleverde rekeningschema kun je eenvoudig op verschillende niveaus filteren voor verdere analyse.

Maandelijks inkomsten en uitgaven begroten voor financieel overzicht

Door het model consequent in te vullen heb je altijd inzicht in je inkomsten en uitgaven. Maandelijks inkomsten en uitgaven begroten zorgt voor financieel overzicht en dat geeft rust. Je kunt het sjabloon naar eigen behoeften uitbreiden en aanpassen en werkt op alle versies van Excel. Zorg wel dat je in bezit bent van Excel. Zowel handig als leerzaam. Je kunt het het Excel sjabloon Begroting inkomsten & uitgaven hier vinden.

Veel succes met Excel leren!

Commentaren

  1. William Duindam

    Mooi dat het al is ingedeeld naar soorten kosten. Eenvoudig in te vullen en bij te houden. Ik heb voor het eerst goed inzicht in wat ik uit geef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.