Excel biedt uitgebreide mogelijkheden om je activiteiten en plannen te structureren. Het Excel sjabloon project planning helpt je regie te houden op de planning van je projecten en projectactiviteiten. Automatisch wordt je projectplanning gevisualiseerd. Met het project planning sjabloon je projecten beheersen. Eenvoudig in gebruik. Zowel handig als leerzaam.

Met het project planning sjabloon je projecten beheersen

Wat is een project en een projectplanning

Een project is een verzameling van geplande taken met het doel iets te creëren wat nog niet bestaat. Daarbij heeft een project dus altijd een begin en een eind. Een project is daarmee van tijdelijke aard. Voor een project wordt onder andere een projectplanning gemaakt. Een projectplanning helpt om de onderdelen van het project te structureren en in de tijd te plannen. De onderdelen van het project noemen we taken of projectstromen. Zo kun je eenvoudig de voortgang van het project volgen en bewaken.

Een naam voor je project bedenken

Geef een project altijd een herkenbare naam. Omdat een project meestal een langere periode bestrijkt is het verstandig een pakkende titel te bedenken die aanspreekt. Een aansprekende titel brengt bij alle belanghebbenden en betrokkenen in één keer in herinnering waar het project over gaat. Dit draagt bij aan het vast houden van de discipline en betrokkenheid over een langere periode.

Naam van het project

Je projecten plannen met het sjabloon project planning

Het sjabloon project planning is zeer geschikt voor beheersing van eenvoudige projecten. Voor complexere en grootschalige projecten adviseren we professionele oplossingen. Deze zijn echter wel kostbaar. Een project bestaat uit afzonderlijke taken. Een taak kan worden gezien als een apart planbare activiteit gedurende een project. In totaal kunnen in het sjabloon project planning tot 120 projectstromen worden toegevoegd. Dit is voor veruit de meeste projecten ruimschoots voldoende is. Geef iedere projectstroom een herkenbare naam, een begin -en einddatum. Het sjabloon visualiseert vervolgens de planning in het sjabloon automatisch. De begindatum van de eerste taak bepaalt ook het begin van het project. Vanuit die begindatum wordt vervolgens automatisch een weekplanning van 52 weken gemaakt. Dit heeft een praktische reden. Bij relatief eenvoudige projecten die langer dan een jaar duren is het moeilijk om perspectief en focus vast te houden. Zorg ervoor dat het project binnen afzienbare tijd wordt afgerond.

Excelleren. Projecten plannen met project planning

Gedurende het project kun je iedere projectstroom een status toekennen. Zo maak je eenvoudig inzichtelijk of een projectstroom nog moet starten, op dit moment nog onderhanden is óf al is afgerond. De rode markering boven aan de planning geeft de huidige week aan.

Aanvullende project indicatoren

Aanvullend worden in het sjabloon interessante indicatoren getoond. Dit betreft het aantal resterende dagen tot het einde van het project op basis van de laatste projectstroom einddatum en de datum van vandaag. Daarnaast worden het totaal geplande dagen per projectstroom status getoond. Ook worden het aantal projectstromen per status gevisualiseerd. Zo kun je eenvoudig zien of het project nog binnen de verwachte einddatum gerealiseerd zal worden.

Project indicatoren

Zelf met het project planning sjabloon je projecten beheersen

Een project plannen en managen is in feite heel eenvoudig met de juiste middelen. Het Excel sjabloon project planning geeft je de handvaten om eenvoudige projecten zelf te structureren en beheersen. Eenvoudig in gebruik, leerzaam wanneer je met Excel wilt leren werken en handig. Laat ons weten wat je ervan vindt en hoe we dit sjabloon nog verder kunnen verbeteren.

Succes met Excelleren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.