Ik ga op vakantie en ik neem mee… inpakstress. Een fenomeen waar ik elk jaar mee te maken had. Zeker, het is een luxe probleem, dat realiseer ik me. Maar toch, de chaos die elke keer weer ontstond wanneer ik voor 5 gezinsleden de spullen moet inpakken. Jassen, schoenen, de iPhones en reisdocumenten. En het beperkt zich niet alleen tot inpakken. Zijn die zaken die ik voor mijn werk nog zou afmaken inderdaad afgerond? Laat ik onze woning goed achter? Huis opruimen, de laatste boodschappen doen en wie zorgt er eigenlijk voor de planten? Ik stond soms tot diep in de nacht nog in te pakken. En zelfs op de heenreis wist ik zeker dat ik iets vergeten moest zijn, maar wat?

Nooit meer gespannen op reis

Terwijl het hele gezin vanaf dag 1 van de vakantie aan het genieten was moest ik zelf nog een paar dagen onthaasten. Zonde natuurlijk. Maar tegenwoordig ga ik onbezorgd op vakantie met deze handige paklijst voor de vakantie in Excel.

Onbezorgd op vakantie met deze handige paklijst

Met behulp van dit sjabloon hou ik voorafgaand aan de reis gestructureerd bij wat er nog geregeld en gepakt moet worden. Ik vul de namen van onze gezinsleden in en kan van alles wat ik nog moet doen de status bij houden. Het werkt echt. Ik heb veel meer overzicht en structuur. Ik ga tegenwoordig goed georganiseerd en werkelijk met veel minder spanning op vakantie. Een aanrader voor iedereen die zich hierin herkent.

Zo werkt het sjabloon paklijst voor de vakantie

Het slaboon is heel eenvoudig in gebruik. Je hebt wel een geïnstalleerde versie van Microsoft Excel nodig. Je kunt het sjabloon hier vinden.

Allereerst vul je de namen van het reisgezelschap in. Je kunt tot maximaal 6 namen invullen.

Nadat je alle namen hebt ingevuld kun je aan de slag met je inpaklijst.

Vanaf nu vanaf de eerste minuut het échte vakantiegevoel. Voortaan geen vakantiestress.

Vul daarvoor de volgende velden in:

 • Categorie: Geef aan in welke categorie je actie of voorwerp past
  • Vóór vertrek
  • Tijdens de reis
  • Geldzaken en verzekeringen
  • Medisch
  • Persoonlijke uitrusting
  • Overig
 • Actie/ Voorwerp:
  • De actie in die nog uitgevoerd moet worden óf
  • De naam van het voorwerp dat ingepakt moet worden
 • Naam:
  • Aan wie is de actie toegekend óf
  • Voor wie moet het voorwerp ingepakt worden
 • Aantal: Het aantal dat van ieder voorwerp per persoon moet worden ingepakt
 • Status:
  • V – Gedaan
  • X – Nog te doen

Zodra je je actie -en inpaklijst voor het gehele reisgezelschap hebt ingevuld wordt automatisch status van open -en afgeronde acties gevisualiseerd

Onbezorgd op vakantie met deze handige paklijst

Filteren op kolommen

Het Excel sjabloon bevat een handige filterfunctie zodat je de waarden in de kolommen kunt filteren. Je kunt een filter toepassen op de waarden van één kolom maar ook op meerdere kolommen tegelijk. Met deze functie kun je bijvoorbeeld alle acties met de status X (nog te doen) tonen.

Filteren_paklijst

Klik daarvoor in het kolomhoofd op de filter knop. Vink alleen “X” aan en automatisch worden alleen de acties getoond die nog “te doen” zijn. Zo zorg je voor overzicht en structuur.

Onbezorgd op vakantie met deze handige paklijst

Wil je nu alle openstaande acties voor één persoon tonen gebruik je ook een filter op de kolom “Naam”.

Onbezorgd op vakantie met deze handige paklijst

Vanaf nu vanaf de eerste minuut het échte vakantiegevoel. Voortaan geen vakantiestress. Hopelijk heb ik je geholpen om voortaan net als ik goed georganiseerd en ontspannen op vakantie te gaan met het sjabloon paklijst voor de vakantie

Succes met Excelleren en een fijne vakantie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.